Tuina massage

Tuina is een Chinese medische massage welke een onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Net als acupunctuur richt Tuina zich op het beïnvloeden en in balans brengen van de Qi (Levensenergie) die door de Meridianen (Energiebanen) loopt.

Pijn wordt beschouwd als een blokkade van Qi. Blokkades die in de meridianen zijn ontstaan worden door de massage opgeheven zodat de energie weer vrij door de meridianen kan stromen. Tuina zorgt voor een goede Qi- en bloedcirculatie in het lichaam. Tuina versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam waardoor de behandeling zowel een genezende als preventieve werking heeft. Tuina is uitstekend als krachtige therapeutische aanvulling op westerse massagetechnieken en geneeskunde.

Tijdens een behandeling maak ik onder andere gebruik van technieken als drukken, kneden, draaiende bewegingen, knijpen en kloppen. Hierbij gebruik ik zowel vingers, handpalm, handrug, onderarm als elleboog.

Tuina is een stevige en indringende massage die toch heel ontspannend kan zijn. Tuina is niet alleen voor mensen met klachten. Als je je regelmatig laat masseren heeft Tuina een preventieve werking.

<< Terug