Voetreflextherapie tijdens rouwverwerking

Door een voetreflexmassage worden zowel de lichamelijke als geestelijke cyclussen, die bij een rouwproces horen, ondersteund. Rouwen kun je omschrijven als het verwerken van het verlies dat we ervaren hebben. Verlies verwerken betekent het doormaken van vier heel belangrijke fasen.

Verlies verwerken kost energie en de persoon die rouwt kan zich in alle fasen uitgeput voelen. Voetreflextherapie helpt de cliënt te ondersteunen in alle vier de fasen en helpt de ander om emoties toe te staan en te erkennen waarmee ook meteen de liefde die eraan ten grondslag ligt, wordt erkend. De therapeut ondersteunt de ander in het er laten zijn van diens kwetsbaarheid door een veilige basis te bieden waarop gesteund kan en mag worden.

Er wordt voor de persoon die rouwt de mogelijkheid gecreëerd om te zien wat er werkelijk is. Op deze manier ontstaat er een gelegenheid om het lot te accepteren. Uit acceptatie ontstaat vervolgens de kans op verwerking. Met een voetreflexmassage wordt het vermogen van de cliënt ondersteund om pijn en lijden te verdragen en te verwerken.

<< Terug